SÄÄKSMÄEN SEUTU yhteisöteatterin ja -tapahtumien YMPÄRISTÖNÄ

Sääksmäen seutu Valkeakoskella tarjoaa huikeat puitteet taidetta ja ympäristön monikerroksista historiaa yhdistelevälle teatteritoiminnalle. Muun muassa Voipaalan taidekeskuksen alue sekä Kelhin maamiesseuran talo tarjoavat inspiroivia puitteita Räätäleiden esityksille. Lisää sisällöistä Ohjelmisto-sivulla.

PÄÄTTYNEET PRODUKTIOT

2016 Samaa maata, toista heimoa-yhteisöllinen identiteettitutkielma Kelhin maamiesseuran talolla

2015 Laitakaupungin laulut-musiikki-ilta ja Kartanon makuja menu Voipaalan taidekeskuksessa

Näkymättömät, Suomikuvia 2015 - erityisnuoret valtaavat näyttämötilan Myrsky-hankkeessa

2015 Ehdotuksia elämänviisauksiksi - tarina olevaisuudesta ja onnenkaipuusta

2014 Rajatiloja - rajatonta runodraamaa ja loppusoinnutonta laululyriikkaa

2014 Yksi tuhansien joukossa -näytelmä 

 

Voipaalan taidekeskus sijaitsee Valkeakosken Sääksmäellä keskellä Pirkanmaata, 35 km Tampereelta etelään ja 135 km Helsingistä pohjoiseen. 

Sääksmäen seutu kuuluu maamme erityisten kulttuurialueiden joukkoon. Muinainen Sääksmäen pitäjä on historiallisesti merkittävä alue valtakunnallisinkin mittapuin arvioituna. Rapolan linnavuorella on erityinen asema koko maamme muinaishistoriassa ja edelleen viriilisti toimiva Ritvalan Helkajuhla on maankuulu ikiaikainen hedelmällisyysjuhla. Voipaalan ja alueen useisiin muihin kartanoihin liittyy maamme tunnettujen kirjailijoiden, kuvataiteilijoiden ja tieteilijöiden historiaa. Kaunis vesistöinen hämäläismaisema on houkutellut merkkihenkilöitä seudulle eri aikakausina. Näistä mainittakoon mm. Elias Lönnrot, Emil Wikström, V.A. Koskimies, Joel Lehtonen, Kari Suomalainen, Mauri Sariola, Tuomas ja Helena Anhava sekä Eino Jutikkala.

Voipaalan taidekeskus on osa Valkeakosken kaupungin kulttuuripalveluja. Kelhin maa- ja kotitalousseura ylläpitävät upeaa lähes satavuotiasta seurantaloa.