Warning: session_start(): open(/var/www/fs3/48/draamara/www.draamaraatalit.fi/files/tmp/sess_u8nkrrekfilfup566746pgs4f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /var/www/fs3/48/draamara/www.draamaraatalit.fi/concrete/startup/session.php on line 36
Räätälöimme - DraamaRäätälit

RÄÄTÄLÖIMME

Tilaa räätälöityjä palvelujamme: työpajat, toiminnallis-taiteelliset prosessit, esitykselliset alustukset, yhteisötyöskentelyt sekä erilaiset esitysmuodot.

1. Yhteisöteatteri ja yhteisölliset teatterimenetelmät

Työskentelemme mielellämme yhteisöissä. Teatteri on paitsi taidetta niin myös oivallinen menetelmä elämän ja sen ilmiöiden tutkimiseen. Rakennamme yhteisölähtöisiä teatteriesityksiä. Yhteisöinä voivat olla harrastajateatterit tai vaikkapa mielenterveyskuntoutujat ja esitysten puitteina voi olla mikä tahansa ympäristö, esim. taidelaitokset tai vaikka liiketila kauppakeskuksessa. Tulemme myös luoksenne!

Räätälöimme työpajaprosesseja erilaisiin yhteisöihin tarpeet ja toiveet huomioiden. Esimerkkeinä näistä ovat yrityksille suunnatut strategia- tai kehittämisprosessit, hoitoalalle rakennetut ilmaisu- ja voimavaratyöpajat sekä kasvatus- ja nuorisopalveluille täsmätyt teematyöskentelyt.

2. Forumteatteri

Olemme forumteatterin pioneeriryhmä Suomessa. Forumteatteri on havainnollinen ja tehokas tapa tutkia yhteisöissä ilmeneviä ongelmia ja kysymyksiä. Forumteatteriesitys on kaksiosainen. Aluksi yleisö seuraa teeman pohjalta rakennettua näytelmää, joka kärjistää esittämänsä kysymykset ja yllyttää yleisöä ottamaan kantaa. Näytelmän jälkeen käynnistyy interaktio. Yleisölle esitetään kysymyksiä nähdystä ja koetusta. Mielipiteenilmaisut muuttuvat vähitellen uudeksi näyttämötodellisuudeksi, jossa yleisö ja esiintyjät improvisoivat näyttämölle vaihtoehtoisia ”todellisuuksia”.

Forumteatteri on yhtä aikaa ryhmälähtöinen ongelmanratkaisumenetelmä ja hulvaton taide- ja teatterileikki, jossa fakta ja fiktio ratkovat yllätyksellisesti rinnakkain arjen ongelmia.

Toteutamme sekä tilausesityksiä että menetelmäkoulutuksia.

3. Yleisötyö ja esitykselliset alustukset

Yleisötyö on taidetoimintaa yleisön ja palveluntarjoajan välillä. Palveluntarjoajana voi olla vaikkapa taidelaitos. Välittäjänä toimimme me ja sisällöt rakennamme palveluntuottajan kanssa yhteistyössä. Yleisötyö tuo esitysten ja työpajojen kautta katsojalle väylän syvempään taide-elämykseen ja -kokemukseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi teemaa avaavia esityksiä ja tempauksia taidenäyttelyiden, kirjaston teemakokonaisuuksien tai teatteriesitysten yhteydessä.

Esitykselliset alustukset puolestaan avaavat näkökulmia haastaviinkin teemoihin ja lämmittävät yleisöä osallistumaan esimerkiksi seminaarien ja koulutustilaisuuksien käynnistäjänä.


Warning: Unknown: open(/var/www/fs3/48/draamara/www.draamaraatalit.fi/files/tmp/sess_u8nkrrekfilfup566746pgs4f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/fs3/48/draamara/www.draamaraatalit.fi/files/tmp) in Unknown on line 0