Häränsilmä-matka pimeään

Tarina erään nuoren syrjäytymisestä

Häränsilmä on tarina 17-vuotiaasta Suskista, tunteiden viiltävästä voimasta ja luottamuksen katkeamisesta. Kavereiden viaton pilkka ja äidin voimattomuus leimaavat nuoren päähenkilön. Sydän nyrjähtää. Alkaa matka erilaisuudesta eristäytymiseen.

Häränsilmä on kuvaus nuoren elämän haavoittuvuudesta. Näytelmän taustalla on aikamme pohdinnat nykynuoren haasteista ympäröivän maailman ja ihmissuhteiden tikkakilpailussa, jossa syrjäytyminen on arkea ja leima yli 50000 suomalaisnuoren otsassa. Mikä on ilmiön syy? Voiko kuka tahansa pudota rattailta? Häränsilmä-esitys haastaa katsojat pohtimaan kysymyksiä erilaisuudesta, vastuusta ja syrjäytymisestä. Interaktiossa työskentely pureutuu kohtaamisen haasteisiin sekä nuorten että nuorten ja aikuisten välillä. 

Näytelmän taustatyö on tehty yhteistyössä Valkeakosken ammattiopiston Vaateri-nuorten työpajaprojektin kanssa. Käsikirjoituksen taustalla on nuorten tarinoita syrjäytymisestä ja nuoret ovat mukana esityksen videolavastuksessa.

Kohderyhmä

Esitys on tarkoitettu nuorille aikuisille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille sekä kaikille vanhemmille.

Esitystila

Esitys voidaan toteuttaa missä tahansa pimennettävässä, intiimissä tilassa maksimissaan 40:lle katsojalle kerrallaan. 

Lavalla näyttelijänä Minna Mäkinen ja liveohjaajana Kati Sirén.

Kuvia esityksestä